11 Ocak 2015 Pazar

FERMENTE SEBZE SUYU TARİFİ

FERMENTE SEBZE SUYU (7 litrelik kavanoz için) Şalgam suyunun peyniraltı suyu ile yapılıışı diyebiliriz. 
 ½ kg havuç,
 ½ kg. Kırmızı pancar
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı doğal tuz
1-5 su bardağı peyniraltı suyu
1-2 kapsül probiyotik

Malzemeleri yıkayıp, kabuklarını soyup,  yukarıdaki resimdeki gibi küçük küçük doğrayarak kavanozun dibine yerleştirin. Sarımsakları da ikiye üçe bölerek ilave edin. 1-2 yemek kaşığı tuz atınız.

probiyotik kapsülleri ve peyniraltı suyunu (süzülmüş ev yapımı yoğurt yada kefir suyu)ilave ediniz.yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Kavanozu üstte 3-4 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurunuz.  Karanlık bir yerde oda ısısında 5-7 gün bekletiniz.
Üstünde beyaz bir tabaka olmuşsa dikkatle alınız ve süzerek cam şişelere koyup, buz dolabına alınız. Yemeklerin yanına küçük bir bardak kadar soğuk içecek olarak değerlendirebilirsiniz. 
not: bu içecek harika bir probiyotik olarak bağırsak için idealdir..


1 yorum:

Unknown dedi ki...

probiyotik kapsülünü nerden alıyorsunuz?