9 Ocak 2015 Cuma

ALMAN USULÜ LAHANA VE PANCAR TURŞUSU

Bir tane beyaz lahana,
6 tane orta büyüklükte kırmızı pancar
2 yemek kaşığı doğal deniz veya kaya tuzu
1 su bardağı kefirden ve yoğurtan süzülmüş peyniraltı suyu (Karışık olsun ki, probiyotik çeşiti de fazla olsun)
Bütün malzemeleri doğrayın ve kocaman bir tencereye dökün. İçine peyniraltı suyunu, tuzu ekleyin.
Sonra bu karışımı cam kavanozlara üstte 3-4 cm boşluk kalacak şekilde su ile doldurun.  Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 15 gün kadar kalmalı. Sonra buzdolabına alabilirsin.tanelerini yemeğin yanında servis edebilir suyunu içebilirsiniz.

Hiç yorum yok: