14 Şubat 2015 Cumartesi

SAUERKRAUT - ALMANLARIN TARIFIYLE LAHANA YEMEGI...

                                                                        resim pismis hali.
Bir kiyilmis lahana

iki elma (kücük dogranmis,küp gibi)

Yagli et lazim (kusbasindan büyük parcalar halinde,biraz yagli olmasi sart) yarim kilo kadar

bir corba kasigi iri tane karabiber

1 iri kuru sogan (küp dogranmis)

iki defne yapragi


bir bardak elma suyu (ben ölcmeden daha fazla koydum,elma suyu fazla olursa tadi daha güzel olur)

Üzerini örtecek kadar Et -kemik yada tavuk suyu


Malzemelerin hepsi  bir tencerede karistirilip, kisik ateste pismesi icin birakiyoruz,ara sira  karistiriyoruz,iki saate yakin pissin ve ertesi günü dahada lezzetli oldugundan isterseniz ertesi günü yiyebilirsiniz.Isitsanizda yerken cabuk soguyan bir yemek,aslinda sogukta yeniyor,tamamen damak tadina bagli bir durum....

Hiç yorum yok: