12 Şubat 2015 Perşembe

BADEM UNLU KURABİYE

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı bal
  • 200 gram ince çekilmiş badem (irmik görüntüsünde olacak şekilde ince çekilmiş)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1/4 su bardağı file badem
Hazırlanışı:
  1. Kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt koyunuz.
  2. 1/4 su bardağı file bademi, hafif çukur bir yemek tabağına koyup kenarda bekletiniz.
  3. Fırının sıcaklığını 185 dereceye ayarlayıp ısıtınız.
  4. Bir karıştırma kabında yumurta aklarını çatalla 3 dakika kadar çırpınız.
  5. Ayrı bir karıştırma kabına  bal, ince çekilmiş badem, portakal kabuğu rendesi koyup, parmak uçlarınızla harmanlayarak karıştırnız.
  6. Yumurta aklarını ilave edip önce spatula ile karıştırınız. Sonra elinizle malzemeler birbiriyle bütünleşinceye kadar yoğurunuz. (Yumurta akını ilave ederken hepsini birden kullanmayıp birazını ayırınız. Yumurtanın büyüklüğüne göre tamamı fazla gelebilir. Gerektikçe geriye kalanını yavaş yavaş ilave ediniz.)
  7. Karıştırma kabındaki hazırlamış olduğunuz hamuru, mutfak tezgahına boşaltınız ve elinizle yuvarlayarak silindir şekli veriniz.
  8. Silindir şeklindeki kurabiye hamurunu 16-18 eşit parçaya bölünüz.
  9. Böldüğünüz her bir parçaya, elinizle hilal şekli veriniz. Kurabiyelerin kalınlığının ince olmamasına dikkat ediniz.
  10. Daha önceden hazırladığınız tabaktaki file bademe, şekil verilmiş kurabiye hamurlarını hafif bastırarak, kurabiyelere yapışmasını sağlayınız ve fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika kadar pişiriniz.
  12. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra, tepsiyi tel ızgara üzerine koyunuz. Kurabiyeler henüz sıcakken, bir spatula ile dikkatlice tek tek alıp, ayrı bir tel ızgara üzerine, soğuması için yerleştiriniz.
  13. Soğuyan kurabiyeleri bir tabağa aktarıp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: