14 Şubat 2015 Cumartesi

BADEM VE HİNDİSTAN CEVİZİ UNUNDAN EKMEK

Hindistan cevizi ve yağı beyin sağlığı için adeta bir cevherdir. Beyin gücüyle çalışan tüm insanlara ve alzheimer hastalığı olanlara şiddetle öneriyorum, içerdiği özel yağlar hem beyin hem damar sağlığı için oldukça önemlidir. Hindistan cevizi yağını en önemli kılan bileşikler laurik asit olmasıdır ve çok kuvvetli antioksidan'dır. Dolayısıyla beyin sağlığı için çok önem taşıyan maddelerdir. 
Uzman Dr. Elif Güveğlu 

Malzemeler
  • 1.5 su bardağı badem unu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 1/4 su bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı karbonat
  • 5 yumurta
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  1. Badem unu, hindistan cevizi unu ve keten tohumu, tuz ve karbonatı karıştırın.
  2. İçine yumurtaları, yağı, bal ve sirkeyi ekleyin.
  3. Karışımı 9x20cm’lik yağladığınız kek kalıbına dökün.
  4. 175 derecede 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: