14 Şubat 2015 Cumartesi

MEYVE SEBZE SUYU

Yılın En Popüler Meyve Suyu Karışımları
Bir günde ne kadar sebze-meyve tüketebilirsiniz? 1 kilo- 3 kilo- 5 porsiyon?

mümkün mü?

Yiyerek hayır….

Ama suyunu içerek evet:))

İngilizcesi ‘Juicing’ olan bu olayın dilimizde tam karşılığı olmamakla beraber sebze suyu(özellikle yeşil sebze) olarak tanımlanıyor..

Yeşil sebze suyu (green juice) özellikle koyu yeşil sebzelerin çoğunluk oluşturduğu limon,zencefil gibi eklemelerle çok az meyve tatlandırması ile katı meyve sıkacağında elde edilir..

DİKKAT…JUICING KATI MEYVE-SEBZE SIKACAĞINDA OLUR, BLENDER ÜRÜNÜ DEĞİLDİR..

NEDEN ‘GREEN JUICE (YEŞİL SEBZE SUYU) ‘ İÇMELİYİM?

Taze sıkılmış yeşil sebze suları (green juice) İçildiği an itibariyle vücudunuza en hızlı şekilde fazlasıyla vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar ve bir çok bitkisel besleyenler kazandırır.Lifsiz aldığınız sebze suyu en hızlı şekilde vücutta hücre düzeyinde emilimle sisteme geçer.

Ve bu sayede yeşil sebzelerden KLOROFİL denilen çok önemli bir maddeyi vücuda alırız. KLOROFİL,

moleküler yapısıyla hemoglobine benzer ve tıpkı hemoglobin gibi hücre ve dokulara oksijen taşımasına yardımcı olarak kırmızı kan hücreleri oluşumunu tetikler
aynı zamanda zayıf kan hücrelerinin yenilenme sürecine girer
doğal detoks etki, antiseptik etki, kolesterol azaltıcı, antienflamatuar (vücud iltihaplarını giderici), kan şekeri düzenleyicisi ve bağışıklık sistemi destekleyicisidir
Tam anlamıyla vücudun hücresel beslenme, oksijenlenme ve yenilenmesinde mucize etkili yeşil sebzelerdir diyebiliriz.

Yeşil sebze suları (green juice) son derece alkalidir ve vücud sistemini alkalize eder.Yani asitlenmeyi önlerler. Günümüz dünyasında çevre ve beslenme faktörleriyle asitlik derecesi artan vücudumuzda meydana gelen hasarlar bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Vücudu alkali yapan besinler ve sıvılar almak ve alkali beslenme şeklini devam ettirmek  hasar oluşumunu minimize edecektir.

GREEN JUICE (YEŞİL SEBZE SUYU) İÇERİKLERİ NELER?

Yapraklı yeşiller ( Ispanak, Karalahana, roka, maydanoz, nane ,marul ve turevleri gibi)
Yeşil sebzeler      ( Brokoli, salatalık, brüksel lahana, semizotu gibi)
Otlar , kök saplar ve diğerleri (kereviz sapı, pancar sapı, limon,zencefil gibi)
Meyveler     ( yeşil elma, armut, kivi , ananas gibi az şekerliler tercih edilmeli sadece az aroma verecek oranda            kullanılmalılardır.İdeal olanı %70 yeşiller -%30 meyve şeklindedir. Ancak diyet durumları ve yağ yakma hızlandırmak için %20 ile meyve oranını sınırlandırın)
NEDEN SEBZE SUYU ? BLENDER YA DA ÇİĞNEMEYE ÜSTÜNLÜĞÜ NEDİR?

Taze sebze suyu dakikalar içersinde sindirim sisteminden gecerek vücutta emilir. Lifler alınmadığı için katı sebzelere göre sindirim sisteminin çok az çalışması demektir. istenen etki de budur.Bu sayede sindirim için fazla enerji harcanmaz ve tamamen hücresel düzeyde beslenme ve yenilenme gercekleşir. Blender da sebzeleri parçalamak ya da çiğ yemek durumlarında ise lifler sindirime dahil olacağından bitkisel besleyenlerin vücuda geçişi hem gecikir hem de oranı azalır.

Bu sebeple sebze suyu yani JUICING olayında katı meyve sıkacağı kullanımı esastır.

       SEBZE SUYU İÇMEK İÇİN EN İYİ 10 SEBEP
1. Günlük gerekli sebze meyve alımının en kolay yoludur

2. Vücuda vitamin, mineral, enzim, antioksidan ve bitkisel besleyenleri alma ve emilimi için en hızlı yoldur

3. Vücud sisteminin temizliği ve detoksifikasyonuna (zararlı toksinlerden temizlenme) yardımcıdır

4. KİLO VERMEYE yardımcıdır

5. İstenmeyen vücut asitliğini giderir (Alkali yapar)

6. Zihinsel ve ruhsal durumu iyileştirir

7. Görünümü düzeltir

8. ENERJİ yükseltir!!

9. Saç, cilt, tırnak sağlığını destekler

10. Genel sağlık durumunu iyileştirir

Hiç yorum yok: