9 Ocak 2015 Cuma

ALMAN USULÜ LAHANA TURŞU TARİFİ



Bir tane mor lahana,
  4-5 tane havuç
1 küçük beyaz lahana
1.5  yemek kaşığı doğal deniz veya kaya tuzu
1 su bardağı kefirden ve yoğurtan süzülmüş peyniraltı suyu (Karışık olsun ki, probiyotik çeşiti de fazla olsun)

  havuç hariç Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve kocaman bir tencereye dökün.Havuçları ince ince dilimleyin ve ekleyin, İçine peyniraltı suyunu, tuzu  dökün ve tahta servis kaşığıyla iyice karıştırın. Elinize eldiven geçirip iyice karıştırın ve sulansın.
Sonra bu karışımı bi- iki litrelik cam kavanozlara üstte 3-4 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Karışımı iyice sıkıştırın ve karışım kendi suyunun altında kalmalı. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 5 gün kadar kalmalı. Sonra buzdolabına alabilirsiniz.suyunu yemeklerle birlikte içebilirsiniz.

Hiç yorum yok: