Bir kiyilmis lahana
iki elma (kücük dogranmis,küp gibi)
Yagli et lazim (kusbasindan büyük parcalar halinde,biraz yagli olmasi sart) yarim kilo kadar
bir corba kasigi iri tane karabiber
1 iri kuru sogan (küp dogranmis)
iki defne yapragi
bir bardak elma suyu (ben ölcmeden daha fazla koydum,elma suyu fazla olursa tadi daha güzel olur)
Üzerini örtecek kadar Et -kemik yada tavuk suyu
Malzemelerin hepsi bir tencerede karistirilip, kisik ateste pismesi icin birakiyoruz,ara sira karistiriyoruz,iki saate yakin pissin ve ertesi günü dahada lezzetli oldugundan isterseniz ertesi günü yiyebilirsiniz.Isitsanizda yerken cabuk soguyan bir yemek,aslinda sogukta yeniyor,tamamen damak tadina bagli bir durum....
iki elma (kücük dogranmis,küp gibi)
Yagli et lazim (kusbasindan büyük parcalar halinde,biraz yagli olmasi sart) yarim kilo kadar
bir corba kasigi iri tane karabiber
1 iri kuru sogan (küp dogranmis)
iki defne yapragi
bir bardak elma suyu (ben ölcmeden daha fazla koydum,elma suyu fazla olursa tadi daha güzel olur)
Üzerini örtecek kadar Et -kemik yada tavuk suyu
Malzemelerin hepsi bir tencerede karistirilip, kisik ateste pismesi icin birakiyoruz,ara sira karistiriyoruz,iki saate yakin pissin ve ertesi günü dahada lezzetli oldugundan isterseniz ertesi günü yiyebilirsiniz.Isitsanizda yerken cabuk soguyan bir yemek,aslinda sogukta yeniyor,tamamen damak tadina bagli bir durum....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder