FERMENTE SEBZE SUYU (7 litrelik
kavanoz için) Şalgam
suyunun peyniraltı suyu ile yapılıışı diyebiliriz.
½ kg havuç,
½ kg. Kırmızı pancar
½ kg. Kırmızı pancar
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı doğal
tuz
1-5 su bardağı
peyniraltı suyu
1-2 kapsül probiyotik
Malzemeleri
yıkayıp, kabuklarını soyup, yukarıdaki resimdeki gibi küçük küçük doğrayarak kavanozun dibine yerleştirin.
Sarımsakları da ikiye üçe bölerek ilave edin. 1-2 yemek kaşığı tuz atınız.
probiyotik kapsülleri ve peyniraltı suyunu (süzülmüş ev yapımı yoğurt yada kefir suyu)ilave ediniz.yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Kavanozu üstte 3-4 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurunuz. Karanlık bir yerde oda ısısında 5-7 gün bekletiniz.
probiyotik kapsülleri ve peyniraltı suyunu (süzülmüş ev yapımı yoğurt yada kefir suyu)ilave ediniz.yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Kavanozu üstte 3-4 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurunuz. Karanlık bir yerde oda ısısında 5-7 gün bekletiniz.
Üstünde
beyaz bir tabaka olmuşsa dikkatle alınız ve süzerek cam şişelere koyup, buz
dolabına alınız. Yemeklerin yanına küçük bir bardak kadar soğuk içecek olarak
değerlendirebilirsiniz.
not: bu içecek harika bir probiyotik olarak bağırsak için idealdir..
not: bu içecek harika bir probiyotik olarak bağırsak için idealdir..
1 yorum:
probiyotik kapsülünü nerden alıyorsunuz?
Yorum Gönder